Yhdistä lainat nyt kätevästi omalta tietokoneeltasi

Tietokoneella on mahdollista tehdä tänä päivänä lukuisia eri toimia poistumatta ollenkaan kotoa – voit maksaa laskuja, tilata ruokaa, varata lentoliput, käydä lääkärin vastaanotolla, osallistua virtuaaliselle jumppatunnille, pelata, katsoa elokuvia, opiskella, tehdä töitä… Siksipä ei ole ollenkaan ihme, että nykyisin myös lainan hakeminen ja lainojen yhdistäminen onnistuu kätevästi suoraan omalta tietokoneelta käsin vaikkapa mukavasti kotisohvalla loikoillen. Tässä artikkelissa jaamme hyödyllisiä vinkkejä siihen, miten yhdistät lainat helposti ja turvallisesti verkossa.

Lainat yhdistämällä säästöä arkeen

Lainojen yhdistäminen auttaa tuomaan arkeen selvää säästöä jo siksi, että kun keskität kalliit pienlainat edullisemman lainan alle, voit säästää lainan korkokuluissa jopa satojen eurojen edestä rahaa. Lainojen yhdistäminen auttaa myös tasapainottamaan omaa taloutta, sillä kun muistettavana on useamman lainan sijasta enää yksi ja sama eräpäivä, niin laskujen maksaminen kuin omien menojen suunnitteleminen on huomattavasti helpompaa.

Lainojen yhdistämisestä on tullut yksi tapa katkaista velkakierre. Vaikka yhdistelylaina merkitsee aina uuden lainan ottamista, huolellisella suunnittelulla pystyt keskittämään uuden lainan alle kaikki pienemmät ja kalliimmat lainat. Yhdistelylainan tarve nousee usein esille juuri silloin, kun lyhennät useampaa kallista lainaa samanaikaisesti ja suurin osa lyhennyksistä kuluu korkokulujen kattamiseen. Jos sinusta tuntuu, että lainojesi pääoma ei laske kalliiden korkokulujen vuoksi juuri ollenkaan, yhdistä lainasi nyt helposti verkossa kotoa poistumatta!

Näin haet yhdistelylainaa omalla tietokoneella

Kuten aikaisemmin jo mainittiin, yhdistelylainan hakeminen verkossa on todella helppoa. Tarvitset yhdistelylainan hakemiseksi tiedot kaikista niistä lainoista, jotka haluat keskittää uuden lainan alle. Itse lainaa on mahdollista hakea kokonaan verkossa, mutta ennen uuden lainasopimuksen allekirjoittamista on kuitenkin tärkeää, että selvität, mistä pankista tai rahoituslaitoksesta saat kaikkein edullisimmalla korolla varustettua lainaa.

Yhdistelylainat – kuten kaikki muutkin lainat – kannattaa aina ehdottomasti kilpailuttaa. Kilpailuttamisen voit suorittaa omalla tietokoneellasi vaikkapa työpaikan lounastauolla tai illalla lempisarjasi mainostauolla. Verkossa toimivat kilpailutuspalvelut välittävät lainahakemuksesi yhteistyökumppaneilleen ja kokoavat lainatarjousten joukosta parhaat vaihtoehdot juuri sinulle. Yhdistelylainojen kilpailuttaminen on täysin ilmaista, eikä sido sinua ottamaan lainaa.

Jos edullinen yhdistelylaina löytyy kilpailutuksen kautta, voit helposti solmia lainasopimuksen verkossa. Tarvitset tätä varten verkkopankkitunnukset tai mobiiliavaimen henkilöllisyytesi todistamiseksi, mutta erillistä käyntiä pankin konttorissa ei enää tässä vaiheessa tarvita, sillä kaikki hoituu näppärästi tietokoneella.

Vinkkejä yhdistelylainan hakemiseen

Kun olet saanut lainatarjouksia pankeilta ja rahoituslaitoksilta, on tärkeää, että vertaat uuden lainan kokonaiskuluja kaikkien niiden lainojen yhteenlaskettuihin kokonaiskuluihin, jotka haluat keskittää yhdistelylainan alle. Jos uuden lainan kulut ovat nykyisiä kuluja pienemmät, yhdistelylainan ottaminen kannattaa. Tätä vaihetta ei kannata koskaan laiskuuden tai kiireen takia jättää välistä, sillä vertaamalla uuden lainan kuluja nykyisten lainojen kuluihin pystyt selvittämään, että uusi laina tulee todella edullisemmaksi. Yhdistelylainan tarkoituksena ei ole missään nimessä pahentaa velkataakkaa!

Tästä syystä on myös tärkeää, että kaikki nykyiset velkasi keskitetään yhdistelylainan alle, sillä mikäli joku lainoista jää sen ulkopuolelle, joudut edelleen lyhentämään kyseistä lainaa ja siitä koituvia korkokuluja uuden yhdistelylainan rinnalla. Monet saattavat esimerkiksi jättää osamaksusopimukset ja luottokorttivelan yhdistelylainat ulkopuolelle, sillä niitä ei usein mielletä lainoiksi. On kuitenkin syytä pitää mielessä, että kaikki tuotteet ja palvelut, joita et maksa kokonaisuudessaan oston yhteydessä omilla varoillasi, ovat velkaa.